AddThis Social Bookmark Button

Chocolatier Nick Wauters omschrijft zich als een ambachtelijke pralinemaker die zijn praline-assortiment nog op de ouderwetse manier produceert. September 2006 zette hij, na jarenlange ervaring in de sector, een stap naar een eigen zaak samen met zijn vrouw Hilde.

‘Voor mij primeert de kwaliteit van de grondstoffen boven alles, want enkel wie werkt met topproducten, kan een toppraline maken’, aldus Nick. ‘Ook ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe soorten, maar ik blijf daarbij trouw aan de wetten van de ambachtelijke productie. Zo bouw ik mijn pralines op in verschillende lagen, waarbij noch kleurstoffen, noch bewaarmiddelen worden gebruikt. Daarbij maak ik zelf mijn eigen smaakstoffen’.
Naast pralines, vindt men hier ook dessertkoekjes, en negerzoenen. Tijdens de feestdagen en met Pasen, vindt men hier ook een uitgebreid aanbod aan chocoladefiguurtjes. In zijn etalage toont Nick zich dan weer een meester in het creëren van heuse etalagestukken in chocolade.

Bron : Culinair Ambiance