AddThis Social Bookmark Button

Ankerstraat 45 te Sint-Niklaas .. Het pand is oud, héél oud en heeft dan ook gedurende de jaren veel volk gekend. Ik begin echter ons geschiedenis overzicht in 1987.

Van de periode van 1987 tot 1992 was chocolatier Cooreman gehuisvestigd in het pand. Mevr. Cooreman deed de winkel, Dhr. Cooreman maakte op uiterst 'basic' wijze en zonder enige machines de chocolaatjes. Dhr. Cooreman overleed na een lang aanslepende ziekte en Mevr. Cooreman zag zich genoodzaakt de zaak te verkopen.

Op dat moment, februari 1992, kwamen Paul & Noella Van Bouwel langs en namen de zaak over. Valentijn was net achter de rug en vol goede moed en met een gezonde portie werklust begonnen zij de opbouw van wat later een succesvolle zaak zou worden. Paul en Noella hadden de afgelopen 2 jaar in Spanje gewerkt en geleefd en kwamen terug vol vernieuwende ideeen. Ze toonde werken die nog nooit eerder gezien waren in Sint-Niklaas en verre omstreken . .

In 1993 werd het toch wel kleine werkatelier een eerste keer vergroot. Het was ook in dat jaar dat 2 weken voor Pasen de Ankerstraat volledig werd opengebroken. Mede door de goede samenwerking met cremerie François werd een noodbrug aangelegd tussen de cremerie en de chocoladezaak. Om de mensen beter te informeren over ambachtelijke chocolade werden er ook atelierbezoeken georganiseerd.
Paul en Noella gaven leiding aan tal van stagairs en leercontracten en deelden op deze manier een deel van hun kennis.
2003 werden ze voor een 2de keer geconfronteerd met grote werkzaamheden in de stad. De grote markt van Sint-Niklaas werd gedurende een jaar open gebroken. Na afloop van de werken werd er een chocolade tentoonstelling gehouden op de markt waar Paul Van Bouwel uiteraard op aanwezig was.

In oktober 2005 hebben Paul en Noella Van Bouwel voor de eerste keer laten weten via een interview in de Gazet van Antwerpen dat ze de fakkel wilden doorgeven. 13 kandidaat overnemers melden zich.
Op 6 januari 2006 kwamen Nick en ikzelf een eerste keer langs. We trappelden een beetje ter plaatse voor de etalage en na enig getreuzel gingen we binnen. "Dag Mevrouw, wij komen eens iets vragen. Naar het schijnt staat jullie zaak over te nemen. Mocht dit zo zijn dan hebben wij interesse" "Dat is inderdaad zo. Onze zaak staat over te nemen. En, wat kunnen jullie zoal . "

Met veel plezier denken we terug aan onze eerste kennismaking met Paul en Noella. Van toen af groeide er een hechte band tussen ons en op 1 september 2006 namen Nick en ikzelf het roer over onder de naam van Chocolatier Wauters. Paul en Noella bleven ons met raad en daad bijstaan tot 31 december 2006. Sindsdien genieten ze van hun welverdiende rust. Er gaat echter geen week voorbij of we hebben elkaar gezien of gehoord . .
Bedankt !
Hilde & Nick